fbpx
Сьогодні
14:49 30 Тра 2023

Рішення для відбудови: на Київщині у Гостомелі відновив роботу завод із виробництва скляної тари Vetropack

Фото: vetropack.com

Після року перерви у Гостомелі Київської області відновив роботу один з провідних виробників скляної тари в Європі — завод Vetropack.

Про це ШоТам повідомили у пресрелізі компанії.

У чому проблема?

До початку війни Vetropack в Україні виробляв різні види скляної тари на трьох печах та восьми виробничих лініях.

24 лютого 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, а також окупації Київщини, Vetropack зупинив виробництво з міркувань безпеки.

Відомо, що виробниче підприємство у Гостомелі сильно постраждало.

Через короткий час завод зазнав серйозних пошкоджень – було зруйновано одну з трьох печей. Через збитки компанія була змушена скоротити близько двох третин з приблизно 600 робочих місць на підприємстві.

завод Vetropack, Гостомель

Яке рішення?

На заводі провели ремонт та планують розпочати роботу. На цей час Vetropack найняв 139 нових співробітників для відновлення виробництва.

Як це працює?

На підприємстві ПрАТ "Ветропак Гостомельський склозавод" розпочався розігрів і виведення на робочу температуру та завантаження першої скловарної печі. Випуск першого скла очікується у червні.

"Наразі ми дуже раді можливості відновити виробництво", підкреслив Павел Прінко, генеральний директор Vetropack в Україні та Молдові.

завод Vetropack, Гостомель

Фото: vetropack.com

Як повідомляють, Vetropack почне з виробництва безбарвного скла для харчових продуктів та напоїв, оскільки компанія бачить зараз у ньому найбільшу потребу.

"Внутрішній ринок повільно відновлюється, і багато компаній знову запустили виробництво. Ми очікуємо, що попит на скляну тару для продуктів харчування та напоїв у 2023 році зросте приблизно на сім відсотків щодо попереднього року, паралельно із розвитком наших виробничих потужностей. Введення в експлуатацію другої скловарної печі відбудеться найближчим часом", наголосив Прінко.

Виробничий майданчик підготовлений до всіх можливих аварійних сценаріїв.

Для забезпечення енергопостачання у разі вимкнення електроенергії холдинг Vetropack розробив різноманітні інженерні сценарії.

Було перебудовано систему розподілу електроенергії та встановлено додаткові генератори. Також існують відповідні плани у разі можливих зупинок подачі природного газу.

Довідка

ПрАТ "Ветропак Гостомельський склозавод" з 2006 року входить до складу європейської групи компаній Vetropack, великого виробника склотари із заводами у Швейцарії, Австрії, Італії, Чехії, Хорватії та Словаччині. Виробляє тару для вітчизняних виробників продуктів харчування і напоїв – понад 600 млн шт. на рік.

Основним ринком збуту виробленої тари є Україна, основні клієнти – AB InBev Efes Україна, Карлсберг Україна, Кока-Кола, ПАТ "Оболонь", ПБК "Радомишль", ТОВ "Перша приватна броварня", ТОВ "КІМ".

Нагадаємо, в Україні побудували новий завод із переробки ріпака.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: