fbpx
Сьогодні
16:58 29 Тра 2023

Суд продовжив ще на місяць домашній арешт митрополиту УПЦ МП Павлу

Фото: Вікторія Рощина /УП

Соломʼянський райсуд Києва продовжив митрополиту Української православної церкви московського патріархату Павлу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 1 липня цього року.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на "Суспільне".

Як зазначається, суд задовольнив клопотання прокурора продовжити цілодобовий домашній арешт до 1 липня із зобов'язанням носити браслет. Судове засідання переривала повітряна тривога, після відбою суд поновив роботу.

Прокурор Євген Завістовський зазначав, що досудове розслідування триває.

Прокурори просили продовжити запобіжний захід, адже досудове розслідування за підозрою у виправдовуванні збройної агресії рф та приниженні громадян через релігійні переконання триває, а Петро Лебідь може впливати на свідків.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід митрополиту — цілодобовий домашній арешт на 60 днів із зобов'язанням носити електронний браслет. Домашній арешт має відбуватися за місцем його реєстрації — у селі Вороньків Київської області. Сам митрополит стверджував, що там немає зв'язку, світла і навіть «ніде ночувати».

Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив митрополита УПЦ МП Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом, зазначивши, що він має носити електронний браслет до 30 травня.

Довідка

Слідчі СБУ 1 квітня повідомили наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу про підозру за ч. 1 ст. 161 та ч. 1 ст. 436-2 ККУ. У нього вдома та в Лаврі провели обшуки. Павло заявив, що йому вручили підозру за підтримку російської агресії проти України й нібито за те, що назвав предстоятеля Православної церкви України Епіфанія розкольником.

Служба безпеки пояснила, що зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності Павла до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України. СБУ також опублікувала перехоплення телефонних розмов митрополита Павла, де той, з-поміж іншого, радіє тимчасовій окупації Херсона та заявляє, що в західних регіонах України немає українців.

Сам священник заявив, що завжди засуджував "усілякі спроби проти нашої держави, і те, що зробила росія, путін, у жодному разі не виправдовується".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: