fbpx
Сьогодні
18:17 29 Тра 2023

Обстріл Дніпропетровщини: кількість постраждалих збільшилась

Обстріл Дніпропетровської області. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

У Дніпропетровській області кількість поранених після обстрілу Синельниківського району зросла до десяти людей.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на главу Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

"Десятеро людей госпіталізовані після сьогоднішнього обстрілу Синельниківського району. З-поміж них і 11-річний хлопчик", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що троє з них "важкі". Решта – у стані середньої тяжкості. У людей:

  • вогнепальні поранення,
  • переломи,
  • рублені рани,
  • черепно-мозкові травми.

"Більшість постраждалих "швидкі" доправили до лікарень Запорізької області. Загинула 51-річна жінка", – додав Лисак.

Нагадаємо, сьогодні, 29 травня, російські окупанти обстріляли Покровську громаду. Раніше було відомо, що через ворожу атаку одна людина загинула, ще дев'ять – постраждали. Серед них 11-річна дитина.

Через атаку в громаді зруйновано два житлових будинки та ще 30 – пошкоджені. Також побиті й магазин та заправка.

Російські окупанти регулярно атакують область. Так, лише вчора загарбники обстріляли Нікополь з важкої артилерії, внаслідок чого були пошкоджені приватні будинки, газопровід та лінія електропередач.

Довідка

Зранку 29 травня пролунали вибухи у Києві, Київській, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій областях, тощо.

У столиці, за попередніми даними, усі повітряні цілі були успішно збиті силами ППО, минулося без критичних руйнувань. Це була вже 16-та атака на Київ від початку місяця. За 6 годин до денної атаки по Києву росіяни також масовано атакували місто вночі. У КМВА зранку повідомляли, що атака на столицю була комбінованою та з різних напрямків.

У Харківській області окупанти вдарили по селищу Ківшарівка Куп'янського району. За попередньою інформацією, ракетою "Іскандер". Поранень зазнали три літні жінки 73, 85 та 90 років. Крім того, постраждали вагітна жінка, підліток 14 років та 10-річна дитина. Також обстріляне село Глушківка Куп'янського району — там осколкові поранення отримала 60-річна жінка.

У Донецькій області російські війська скинули авіабомби на місто Торецьк. Через влучання по місцевій заправці загинув її працівник, ще 8 цивільних отримали поранення. Друга бомба впала на адміністративну будівлю. Від вибуху постраждав місцевий мешканець. Також пошкоджено приміщення банку, навчального закладу та автомобільний транспорт.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що під час двох останніх атак окупанти випустили 11 ракет типу "Іскандер-М" та "Іскандер-К" з північного напрямку. Усі цілі було знищено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: