fbpx
Сьогодні
21:18 28 Тра 2023

Ювілейний "Пробіг під каштанами" у Києві: як це було. Фоторепортаж "Рубрики"

Фото: Рубрика

У День Києва, 28 травня, провели традиційний щорічний «Пробіг під каштанами». Цього року він став ювілейним – тридцятим!

Цьогоріч понад 7 000 учасників зробили благодійні внески, щоб допомогти дітям із вадами серця. Понад 100 команд взяли участь у пробігу.

Зважаючи на воєнний стан, учасники спортивного заходу не збиралися на одній локації та в один час. Вони доєдналися до пробігу онлайн і вийшли на пробіжку чи прогулянку в безпечному місці.

Фотокореспондент "Рубрики" зробив для вас фото із заходу

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

київ

Учасники заходу бігли заради маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Їхня мета полягає у тому, аби зібрати 1 млн грн для потреб закладу. Ще одним реципієнтом благодійної допомоги цього року є фонд SMART Medical Aid, який розпочав проєкт «100 карет швидкої допомоги Україні». Завдання – зібрати кошти на карети швидкої допомоги для транспортування поранених у зонах бойових дій чи прифронтових зонах.

Долучився до акції також міністр охорони здоров'ям Віктор Ляшко, українські лікарі, захисники, які нині перебувають у Києві, та ті воїни, які далеко від столиці. Захід об'єднав людей з усього світу. До спортивно-благодійної акції долучилися учасники у Словенії, Австрії, Канаді, США, Ірландії, Великій Британії та інших країнах світу.

У 2022 році в умовах воєнного стану учасники 29-го пробігу також не збиралися на єдиній локації. Тоді для участі в акції зареєструвалися 2 203 учасники із 80 міст та селищ країни, а також українці та іноземці з 31 країни світу. Завдяки їхнім внескам було зібрано 510 000 грн для Центру Дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. У 2021 році до участі у благодійному «Пробігу під каштанами» зареєструвалися близько 11 тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: