fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 23 Тра 2023

Рішення для перемоги: волонтери спілки "ПОРУЧ" відвідали прифронтові населені пункти Донеччини з гуманітарною місією

English version here

Фото: Рубрика

Волонтери спілки "ПОРУЧ" вчергове відвідали з гуманітарною місією прифронтові села у Донецькій області.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Село Тетянівка розташоване на правому березі Сіверського Дінця поблизу Святогірська. Цей населений пункт не був в окупації, місцеві кажуть – врятувала річка. Однак довгі місяці Тетянівка була на лінії вогню і зараз має безліч вирв, тут знищено 90% будинків. Зараз у селі проживає близько 100 осіб. В основному це пенсіонери, люди з інвалідністю і ті, хто за ними доглядає, а також піклується про тварин, які також залишилися в селі.

У Тетянівці немає ні магазинів, ні аптек. Найближчий магазин та банкомат розташовані за 10 км, туди потрібно добиратися через переправу, бо святогірський міст зруйновано. Проте в населеному пункті є світло. Фільтрувальну станцію зруйновано, тому в селі немає централізованого водопостачання, і місцеві жителі набирають воду в колодязях, у більшості з яких вона не питна. Наразі дехто повертається в село.

Яке рішення?

Волонтери спілки "ПОРУЧ" доставили у Тетянівку 100 продуктових наборів, 50 наборів жіночої гігієни, 5 дитячих наборів, 100 кг корму для тварин, 12 наборів ПОРУЧ-BAG (набори першої необхідності для виживання).

Донеччина, Красногорівка, допомога

Фото: Рубрика

У Красногорівку волонтери привезли 100 продуктових наборів, 15 наборів ПОРУЧ-BAG, 70 жіночих гігієнічних наборів, 50 гігієнічних наборів, 60 кг корму для тварин і 25 аптечок.

Донеччина, Красногорівка, допомога

Фото: Рубрика

Як це працює?

Також волонтери заїхали в Красногорівку, розташовану дуже близько до лінії зіткнення. Звідси до лінії фронту всього 2 кілометри. Світло і вода в місті є. Звісно, бувають перебої після обстрілів. Попри надзвичайну близькість до фронту та Мар'їнки – повністю зруйнованого міста, – у Красногорівку доставляють продовольчі товари.

Донеччина, Красногорівка, допомога

Фото: Рубрика

Дорога до міста небезпечна: проглядається дронами і будь-якої миті може бути обстріляна, на що вказують численні вирви на дорозі.

Донеччина, Красногорівка, допомога

Фото: Рубрика

Багато хто з волонтерів не ризикує переміщатися цією дорогою, а якщо і їздять, то на броньованій машині.

Як писала Рубрика, у березні в прифронтові населені пункти Донецької області волонтери спілки "Поруч" доставили буржуйки, продуктові набори та засоби гігієни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: