fbpx
Сьогодні
Фото 21:42 26 Тра 2023

У Сумській області запрацювала аграрна сервісна служба: для чого це рішення

Фото: U-LEAD

За підтримки U-LEAD у Зноб-Новгородській громаді Сумської області запрацювала аграрна сервісна служба, яка була створена для покращення продовольчої безпеки.

Як пише Рубрика, про це повідомили на сайті U-LEAD.

У чому проблема?

Головна цільова аудиторія проєкту – малозабезпечені та літні сім'ї, які, при належній підтримці, могли б збільшити обсяги вирощування плодово-овочевої продукції на власних земельних ділянках.

Фото: U-LEAD

Яке рішення?

Однією з головних ідей створення аграрної служби є надання послуг з обробітку землі, в тому числі соціально незахищеним верствам населення на пільгових умовах.

Завдяки різноманітній навісній техніці, служба може надавати широкий спектр послуг протягом усього весняно-осіннього сезону – починаючи від підготовку ґрунту до весняно-польових робіт, закінчуючи збором урожаю та підготовкою ґрунту до зимівлі.

Як це працює?

Зазначається, що аграрна служба покликана допомагати мешканцям громади з обробкою землі, підтримувати процес самозабезпечення їх продуктами харчування та мінімізувати наслідки війни.

Фото: U-LEAD

Проєкт є продовженням співпраці громади з Програмою U-LEAD: першим етапом була розробка Програми продовольчої безпеки, другим – створення Аграрної сервісної служби в межах її реалізації.

"Мешканці громади вже почали одержувати послуги з обробки землі – новенький мінітрактор із навісним обладнанням у роботі. Місцеві можуть отримати й консультативні послуги – у службі розпочав роботу галузевий експерт-агрономом", – повідомила керівниця регіонального офісу U-LEAD в Сумській області Марина Лобова.

Фото: U-LEAD

Сума проєкту – понад 1,4 млн гривень. Вже восени 2023 року мешканці Зноб-Новгородської громади мають побачити перші кроки роботи служби, – повідомляє Ігор Агібалов, координатор проєкту, керівник Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Луганській області.

Довідка

"U-LEAD з Європою" спільно реалізується Європейським Союзом та його країнами-учасницями – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма "U-LEAD з Європою" надає підтримку Уряду України у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Нагадаємо, в Оженині Рівненської області планують збудувати невеликий завод для зберігання ягід.

А освітній омбудсмен пояснив, хто має право на безкоштовне харчування у школах та садочках.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: