fbpx
Сьогодні
15:53 26 Тра 2023

Рішення для відбудови: Україна та Світовий банк обговорили підготовку нових проєктів

Україна та Світовий банк обговорили існуючі проєкти та процес підготовки нових системних проєктів відбудови, згідно з визначеними пріоритетами звіту RDNA2.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у Фейсбук.

У чому проблема?

За підрахунками Світового банку близько 500-600 мільярдів євро потрібно на повоєнну відбудову України.

Яке рішення?

"Динамічна адженда зустрічей в рамках Зборів групи країн-членів МВФ та Світового банку, що відбувається в Чорногорії. Швидке відновлення та відбудова України – це наші ключові завдання у співпраці з партнерами. Адже важливо створити умови, за яких українські громадяни будуть готові повернутись в Україну та почувати себе в безпеці та комфорті", – написав Марченко.

Як це працює?

Він зазначив, що у цьому процесі провідним партнером України є Світовий банк.

Українська сторона разом з віцепрезиденткою Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонеллою Бассані обговорила існуючі проєкти та процес підготовки нових системних проєктів відбудови, згідно з визначеними пріоритетами звіту RDNA2.

"У ході зустрічі наголосив, що для Міністерства фінансів безперечним пріоритетом є відповідальне, прозоре та підзвітне використання коштів донорів, адже довіра партнерів є основою нашої співпраці. На зустрічі з представниками Міжнародної фінансової корпорації (IFC) окреслили перспективи розширення співпраці між Україною та IFC у залученні фінансування на відбудову країни та підтримку українського бізнесу. І робота з IFC має стати одним із інструментів для залучення коштів на відбудову країни", – зауважив Марченко.

Очільник міністерства також повідомив про зустріч з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером. Сторони обговорили роботу місії МВФ, у межах якої наші команди конструктивно працюють у Відні, а також очікування щодо результатів першого перегляду програми розширеного фінансування (EFF).

"Сьогодні вирушаю до Австрії, аби взяти безпосередню участь у місії МВФ. Про результати повідомимо згодом", – додав Марченко.

Нагадаємо, Світовий банк фінансуватиме три проєкти для повоєнної відбудови України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: