fbpx
Сьогодні
08:55 25 Тра 2023

ППО знищила всі ворожі повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва: окупанти атакували хвилями, - КМВА

Сьогодні вночі, 25 травня, сили української ППО знищили всі ворожі дрони-камікадзе, запущені в напрямку столиці.

Як пише Рубрика, про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

"Ворог в черговий раз довів, що Київ залишається однією з найголовніших його цілей в цій війні! Після найдовшої паузи в травні – тривалістю 4 дні, рашисти знову атакували Київ з повітря.

Це вже дванадцятий напад на столицю в цьому місяці!", – йдеться у повідомленні.

Попко зазначив, що під час тривоги, яка тривала понад 3 години, противник, за попередніми даними, застосував баражуючі боєприпаси Shahed.

За його словами, усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва, були знищені силами і засобами української протиповітряної оборони.

"Ударів по Києву не допущено!" – додав Попко.

Повідомляється, що ворог продовжує використовувати тактику ударів у кілька хвиль, з інтервалами між групами дронов, що атакують. Таким чином армія противника намагається досягти поставленої мети, у тому числі й виснажити нашу ППО.

Довідка

Нагадаємо, що вчора пізно ввечері, 24 травня, у Києві та області, а також низці регіонів масштабну оголосили повітряну тривогу.

Також вночі 22 травня в Україні у низці областей лунав сигнал повітряної тривоги. Як стало відомо на ранок, окупанти атакували Україну безпілотниками. Втім, усі ворожі цілі було знищено.

Ударні безпілотники "Шахед" сконструйовані та збудовані в Ірані. Їхнім головним завданням є завдання ударів на великих відстанях по статичних об'єктах. "Шахеди" вражають цілі методом самознищення. Серед відмінних рис роботи дронів – гучна робота двигунів внутрішнього згоряння та невисока точність. Окупанти запускають "Шахеди" із залізниці, автомобільних напівпричепів або корабельного транспорту.

Рубрика повідомляла, що українські захисники над Миколаївщиною та Одещиною збили 4 дрони-камікадзе.

Крім того, вночі з 20 на 21 травня українські захисники на вотоці України збили чотири дрони-камікадзе типу Shahed-136/131.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: