fbpx
Сьогодні
Відео, фото 11:47 18 Тра 2023

Зеленська у Сеулі зустрілася з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Перша леді Олена Зеленська у Сеулі, під час візиту до Південної Кореї, зустрілася з президентом країни Юн Сок Йолем.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на офіс південнокорейського президента, пише Рубрика.

"Президент Юн Сок Йоль зустрівся із першою леді України Оленою Зеленською в офісі президента у вівторок, повідомляє його канцелярія", – йдеться у матеріалі.

Південна Корея надаватиме активну допомогу Україні в тісній співпраці з міжнародним співтовариством.

Про це заявив речник президента Південної Кореї Юн Сок Йоля за підсумками його зустрічі з першою леді України Оленою Зеленською у вівторок у Сеулі.

"Президент висловив підтримку і солідарність уряду і народу Південної Кореї з Україною та висловив співчуття сім'ям загиблих і українському народу", – заявив речник президента Лі До Ун на брифінгу для преси.

Зеленська, яка перебуває в Сеулі як спеціальний представник Президента України Володимира Зеленського, подякувала Південній Кореї за підтримку і солідарність, а також гуманітарну допомогу, яку вона направила в Україну. Також вона попросила збільшити допомогу в тих галузях, де це можливо.

"Перша леді Зеленська сказала, що сподівається на допомогу у вигляді нелетального військового обладнання, такого як обладнання для виявлення та знешкодження мін, а також машини швидкої допомоги", – сказав Лі.

Перша леді також звернулася з проханням про участь південнокорейського бізнесу в післявоєнній відбудові України, зокрема в Херсоні, де проживає багато етнічних корейців.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Президент Юн відповів, що ми активно підтримуватимемо український народ у тісній співпраці з державами-членами НАТО та міжнародною спільнотою", – сказав Лі.

Також зазначається, що Олена Зеленська окремо зустрічалася в Сеулі з першою леді Кім Кеон Хі, яка пообіцяла продовжувати надавати гуманітарну допомогу, щоб допомогти українському народу подолати труднощі.

Своєю чергою, Зеленська попросила у першої леді Кім Кеон Хі про активну участь Південної Кореї у відновленні України. Водночас наголошується, що вона не запитувала про зброю і висловила розуміння труднощів Сеула у наданні такої допомоги.

В інтерв'ю Yonhap, опублікованому у вівторок, Зеленська висловила готовність запросити лідера Південної Кореї та його дружину до України, зазначивши, що такий візит буде "дуже сприятливим2 для українців.

"Україна завжди чекає на своїх друзів", – відповіла вона на запитання, чи планує Київ запросити Юна та першу леді до України.

"Такий візит дуже підтримав би українців, тому що це спосіб розділити з нами наше протистояння принаймні на один день нашого життя", – додала Зеленська.

Перша леді також подякувала Південній Кореї за постійну підтримку України.

"Для українців Південна Корея та її історія є зразком стійкості та розвитку. Тож дякуємо, що подаєте гарний приклад і надихаєте нас", – сказала вона.

Раніше Сеул наголошував, що їхнє законодавство забороняє постачання зброї країнам, які перебувають у стані конфлікту. Однак у квітні Юн Сок Йоль заявив, що Південна Корея може розширити свою підтримку України, вийшовши за межі гуманітарної й економічної допомоги, яку надають нині, якщо Україна зазнає масштабного нападу на мирних громадян.

Зеленська назвала цей крок "мудрим рішенням президента".

"Дійсно, коли в будинку є злочинець, господарям однозначно потрібна не тільки гуманітарна допомога, їжа та ліки, а щось більш радикальне, щоб вигнати злочинця. Ми кажемо всім – дайте нам ресурс, і ми виженемо злочинця з дому", – сказала вона.

Перша леді підкреслила важливість незмінної уваги міжнародної спільноти до України, оскільки країна бореться з жахливими випадками насильства, особливо щодо дітей, "найбільш беззахисних" у вирі війни.

"Я вважаю, що світ має більше боятися втратити цей інтерес, ніж ми, тому що якщо виграє агресор, то програє весь світ. Я нікому не раджу втрачати цей інтерес, тому що це інтерес до власного життя і майбутнього всього світу", – сказала вона.

Щодо ідеї припинення вогню з росією, Зеленська сказала, що Україну задовольнить лише "мир, який стане результатом нашої перемоги, а не абстрактне перемир'я".

"Неможливо потиснути руку тій руці, яка щойно вбила твоїх родичів і сусідів. Не можна сідати за стіл переговорів із вбивцею, який ні про що не шкодує", – зазначила Зеленська.

Також вона наголосила на необхідності притягнути до відповідальності винних у злочинах росії в Україні.

"Ми знаємо з історії, що відбувається, коли агресор не покараний… Кожен має бути зацікавлений у тому, щоб його зупинити… Це те саме, що зупинити вуличну злочинність, поки вона не дійшла до вашої вулиці", – сказала вона.

Довідка

Рубрика повідомляла, що перший українськомовний аудіогід з'явиться в Південній Кореї.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: