fbpx
Сьогодні
18:58 18 Тра 2023

У Британії підтвердили використання Україною далекобійних ракет Storm Shadow

Фото: Getty Images

У Британії підтвердили, що Україна вже застосовує далекобійні ракети Storm Shadow, які Лондон передав Києву.

Про це міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 18 травня заявив на пресконференції з міністром оборони Норвегії Бйорном Арілем Грамом, повідомляє кореспондент "ЄП".

"Усе, що я можу сказати, – то це те, що, за моєю інформацією, вона (Storm Shadow – ред.) уже використовувалась після того, як ми оголосили про її відправлення в Україну. Але я не буду вдаватись у подробиці", – сказав очільник британського відомства.

Нагадаємо, що раніше про застосування далекобійних ракет в Україні повідомляв телеканал CNN із посиланням на джерела.

Як писала Рубрика, минулого тижня Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow. А напередодні британський уряд заявив про наміри передати Україні сотні нових ударних безпілотників з дальністю польоту понад 200 км.

Довідка

Storm Shadow – це крилата ракета великої дальності, спільно розроблена Великою Британією і Францією. Зазвичай її запускають з повітря.

З дальністю стрільби понад 250 км або 155 миль вона лише трохи поступається 185-мильній американській армійській системі класу "земля-земля" (ATACMS).

Критично важливо, що Storm Shadow має достатню дальність, щоб завдати удару вглиб тимчасово окупованої росією території України.

Західний посадовець повідомив CNN, що Велика Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовувати лише в межах суверенної території України, а не для ударів по території рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: