fbpx
Сьогодні
13:23 16 Тра 2023

На Бахмутському напрямку українські безпілотники "Пегас" знищили дві ворожі установки "Змій Горинич"

Фото: З відкритих джерел

На Бахмутському напрямку безпілотники-камікадзе "Пегас", які придбали для українських захисників у рамках програми "Армія дронів", успішно знищили дві ворожі установки для розмінування УР-83П, так звані "Змій Горинич".

Про це пише Рубрика, посилаючись на віцепрем'єра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова у Telegram.

"Працює Армія дронів 59 ОМБР імені Якова Гандзюка та потужні безпілотники-камікадзе "Пегас". "Пташки" придбали завдяки вашим донатам через United 24.

Результат — знищення двох ворожих установок для розмінування УР-83П, так званих "Змій Горинич". А ще — 1300 кг тротилу", повідомив глава відомства.

Як наголосив Федоров, росіяни використовували установки, щоб розміновувати поля для наступу та руйнувати укриття українських воїнів.

"Тепер "Змій Горинич" — це купка мотлоху", резюмує віцепрем'єр.

Довідка

За даними "Армія Inform", установка розмінування УР-83П "Змій Горинич" зазвичай доставляється до місця призначення колісною технікою.

При загальній масі трохи більше ніж 1,8 тонни вона здатна закидати заряд УЗП-83, що важить 1380 кг, на відстань до пів кілометра. Детонація такого заряду здатна створити прохід у мінному загородженні довжиною понад 110 метрів та шириною від 6 до 12 метрів.

Як писала Рубрика, у Харківській області українські прикордонники збили російський дрон "Картограф", що має камеру, оснащену 12 об'єктивами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: