fbpx
Сьогодні
12:01 16 Тра 2023

Глава українського МЗС пообіцяв більше новин про бойові літаки для України вже найближчим часом

Глава української дипломатії пообіцяв, що найближчим часом з'явиться більше новин про надання Україні сучасних бойових літаків.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав під час включення на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Чекайте на новини – найближчим часом їх буде ще більше саме в частині літаків. Зараз відбувається дуже інтенсивна дипломатія на всіх рівнях, яка наближає нас до того, що ми ефективно закриємо українське небо, що ми суттєво підсилимо наші Збройні сили з повітря, що ми отримаємо принципово нові потужності", зазначив головний український дипломат.

Очільник МЗС додав, що вже приблизно розуміє часові рамки, але не говоритиме про них.

При цьому Кулеба відзначив, що візит Президента Зеленського до Італії, Німеччини, Франції і Британії з точки зору формування авіаційної коаліції мав "вирішальне значення".

"Президент зробив усе вчасно і дуже сильно", наголосив керівник української дипломатії.

Нагадаємо, що у Міністерстві оборони назвали кількість винищувачів F-16, яку українські Повітряні Сили сподіваються отримати від союзників.

Представник Міноборони повідомив, що Україна хоче отримати від 40 до 50 F-16 в цілому, сформувавши три або чотири ескадрильї для захисту свого неба від російських бомбардувань.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що Британія погодилась улітку розпочати навчання українських пілотів. Вона вже зараз працює з іншими країнами над можливим наданням винищувачів F-16 Україні.

Окрім того, французький президент Еммануель Макрон після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявив про "відчинені двері" для навчання пілотів з України, не уточнивши подробиць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: