fbpx
Сьогодні
13:54 11 Тра 2023

У Пентагоні озвучили, чому не надають Україні літаків F-16

English version here

Надання Україні необхідної кількості винищувачів F-16 потребує більших фінансових ресурсів, ніж наразі виділив уряд Сполучених Штатів, і це ускладнило б постачання ППО та артснарядів для потреб українських Сил оборони.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив спікер Об'єднаного комітету начальників штабів США полковник Дейв Батлер, повідомляє Рубрика.

"Я можу трохи поговорити про це як американець, не від імені міжнародного співтовариства. Нам виділено певну кількість ресурсів на Україну, а F-16 дуже дорогі. У росіян понад 500 винищувачів. І щоб мати можливість забезпечити українців такою самою чи хоча б конкурентоспроможною кількістю F-16, це потребувало б більше ресурсів, ніж нам дозволив наш уряд на цей час", – сказав Батлер.

Крім того, за його словами, якби США почали постачати Україні F-16, це було б настільки дорого, що не було б змоги надавати іншу необхідну зброю.

"…Якби ми почали постачати Україні F-16, це було б настільки дорого, що ми не змогли б дати те, що Україні потрібно зараз: ППО, "Петріоти", артилерійські снаряди, "абрамси" на підході тощо. Натомість ми витратили б всі наші ресурси на дуже складний технічно, дорогий в обслуговуванні, дорогий в експлуатації F-16. Насправді це зважування одного та іншого. У цьому разі, напевно, в повному обсязі не все може бути (одночасно – ред.)", – заявив представник Пентагону.

Нагадаємо, що у березні Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний заявив, що Україні потрібні літаки-винищувачі F-16.

Під час слухань у комітеті з питань збройних сил Сенату США очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що у майбутньому ЗСУ можуть отримати винищувачі F-16 IV покоління.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: