fbpx
Сьогодні
19:13 08 Тра 2023

В Офісі Президента припустили, що у Криму після звільнення можуть забрати автономію

English version here

Фото: ОПУ

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк припустив, що після деокупації Криму його автономний статус відберуть.

Як повідомляє Рубрика, про це пише УНІАН.

На думку чиновника, існування автономій у складі унітарної держави є живильним середовищем для сепаратистських настроїв.

"Очевидно, що, отримавши автономію, ти підсвідомо вважаєш себе в чомусь кращим, ніж інші регіони. Для унітарної держави автономія – це небезпечний шлях, це шлях у конфліктність на регіональному рівні", – наголосив він.

Подоляк додав, що Україна водночас має етнічні меншини, права яких мають бути дотримані. У цьому контексті він згадав кримських татар, які "заслуговують на симпатії" українців.

Говорячи про українізацію Криму, представник Офісу президента висловив думку, що для цього потрібно створювати якісний культурний продукт, який буде цікавим навіть на міжнародному рівні.

Довідка

На початку квітня Кабінет міністрів України схвалив нову редакцію плану заходів щодо реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції Криму і Севастополя.

А заступник міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Анатолій Стельмах заявляв, що безпека, демілітаризація російських військових баз, притягнення до відповідальності держзрадників, відновлення органів влади, забезпечення інформаційної безпеки – такі перші кроки України в Криму після звільнення півострова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: