fbpx
Сьогодні
09:30 07 Тра 2023

В українській розвідці прокоментували вчорашній обмін 45 захисників "Азовсталі" на трьох російських пілотів

Фото: Телеграм / Андрій Єрмак

6 травня до України вдалося повернути з російського полону ще 45 військовослужбовців "Азову": серед них 42 захисників та три захисниці "Азовсталі". Своєю чергою у міноборони рф заявляли, що вони повернули трьох російських пілотів.

Видання Громадське звернулося за поясненням до представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова.

На їх запитання, чи обміняли всіх українських захисників на трьох росіян, представник розвідки відповів: "Ми офіційно це не можемо коментувати, але якщо зіставити офіційні повідомлення України та орків…"

Своєю чергою у Міноборони рф казали, що "внаслідок складного переговорного процесу" повернулися троє пілотів-окупантів, яким у полоні "загрожувала смертельна небезпека".

Нагадаємо, що усі звільнені 6 травня українські захисники є нацгвардійцями. Серед них 35 рядових і сержантів, а також 10 офіцерів. Зокрема, додому повернулися військові, які одружилися просто під час оборони "Азовсталі".

Окрім того звільнили бійця "Азову" Євгена Чуднєцова, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 року. Він туди потрапив під час Широкинської операції.

Чуднєцов захищав Україну ще з 2014-го і провів два роки в одиночній камері бойовиків "ДНР". Згодом його звільнили з полону, і він одразу повернувся в підрозділ.

Довідка

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначав, що обмін полоненим з рф за форматом "всіх на всіх" – це не просто мрія це конкретне завдання, яке буде виконано.

Як писала Рубрика, під час останнього обміну, 26 квітня, Україна провела черговий обмін полоненими з російською федерацією: додому повернулися 42 захисники й двоє цивільних.

Раніше Рубрика інформувала, що Україна на Великдень провела черговий обмін полоненими. З російського полону вдалося визволити 130 захисників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: