fbpx
Сьогодні
17:13 06 Тра 2023

Україна зацікавлена у досвіді американського штату Юта у питанні розвитку сонячної генерації

English version here

Україна зацікавлена у досвід енергетичних компаній американського штату Юта щодо розвитку сонячної генерації та посиленні гнучкості енергосистеми.

Про це під час зустрічі з представницькою делегацією штату Юта заявив заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков, повідомляє Міненерго.

"Нам цікавий досвід енергетичних компаній штату Юта щодо розвитку відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячної генерації. Уряд України ухвалив Енергетичну стратегію до 2050 року, і ми будемо розвивати напрямки, які дозволять досягнути цілей кліматичної нейтральності та децентралізувати генерацію", – зауважив Демченков.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили стан енергетичного сектору України та заходи щодо посилення його стійкості та відновлення, підготовку до нового опалювального сезону, а також питання розмінування енергетичної інфраструктури.

Як повідомлялося, через руйнування значної кількості енергооб'єктів Україна посилить розвиток відновлюваних джерел енергії, щоб децентралізувати генерацію та підвищити безпеку постачання електроенергії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: