fbpx
Сьогодні
Фото 19:45 05 Тра 2023

З Бахмута провели екстрену евакуацію цивільних мешканців: дорогою не минулося без втрат

Фото: Нацполіція

На Донеччині правоохоронці провели екстрену евакуацію з передової Бахмута цивільних місцевих жителів, які ховалися у підвалі та були на межі виснаження. Але не минулося без втрат, одна людина загинула дорогою.

Як пише Рубрика, про це повідомили у Нацполіції.

Правоохоронці отримали інформацію, що в Бахмуті потребує евакуації група з приблизно 20 місцевих жителів. Будівля, де вони укрилися, розташована у максимальній близькості до лінії фронту.

Бахмут

Вид з повітря на місто Бахмут Донецької області, 26 квітня 2023 року.
Фото: Libkos

Для проведення рятувальної операції об'єдналося керівництво поліції, ДСНС, обласної військової адміністрації, ЗСУ. До евакуаційних груп увійшли поліцейські підрозділу "Білий Янгол", парамедики та спецпризначенці, які забезпечували прикриття. Супровід здійснювала патрульна поліція.

Правоохоронці організували евакуацію людей з передової Бахмута

Фото: Нацполіція

"Дорога вкрай небезпечна, в цьому районі по нас працює все — арта, РСЗВ, міномети, ПТУРи. Тому обрали нічний час, щоб евакуювати людей з найменшим ризиком, а маршрут опрацювали спільно із ЗСУ", — повідомив глава поліції Донецької області Руслан Осипенко, який керував роботою поліції на місці.

Військові забирали людей на спецтранспорті та в обумовленій локації передавали їх поліцейським. З лінії бойових дій їх вивозили окремими групами. Евакуювати вдалося тільки п'ятьох, які на той час перебували в укритті. Місцеперебування інших невідомо.

Дорогою російські війська накрили екіпажі вогнем. Загинула одна людина — літню жінку вбило на очах у сина. Решта людей не постраждали.

Загалом до безпечного місця доставили чотирьох чоловіків, які жили в укритті щонайменше місяць. Їхні родини евакуювали раніше.

"Практично у всіх зруйновано житло. Люди харчувалися із запасів, схудли. Наразі військова адміністрація забезпечує їм всю необхідну допомогу. Щодо загиблої жінки — буде визначено локацію, де син зможе її поховати", — зазначив Осипенко.

Евакуйованих розмістили у шелтері, нагодували, на них чекає повне медичне обстеження та психологічна допомога.

Правоохоронці закликають евакуюватися жителів Костянтинівки та Часового Яру, а також усіх населених пунктів, наближених до "гарячих точок".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: