fbpx
Сьогодні
10:00 04 Тра 2023

В Україні створили проєкт про історію депортаційних процесів, проведених рф: для чого це рішення

English version here

Депортація. Джерело: Суспільне Крим

Ukraїner представили проєкт про історію депортаційних процесів, проведених російською федерацією, в якому зобразили депортацію корейців, чеченців, кримських татарів, українців.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

З початку вторгнення рф в межах держави та за кордон загалом переміщено понад 11,5 мільйона людей. І якщо західні країни надають допомогу українцям, росія примусово вивозить наших громадян, примушує проходити фільтраційні заходи і фактично депортує під виглядом так званого порятунку. Це є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, і Україна порушує це питання на всіх рівнях.

Яке рішення?

Медіа Ukraїner разом із громадською організацією PR Army створили проєкт "Як Росія знищувала ідентичність народів", що демонструє депортації як історичну політику росії.

Як це працює?

Відео-експлейнер демонструє депортацію корейців, чеченців, кримських татарів, українських німців, депортації з країн Балтії, а також сучасні депортації українців.

"Злочин такого масштабу неможливо вирішити без участі міжнародної спільноти, адже ми не можемо зараз поїхати всередину РФ і масово вивезти звідти людей. Повернення всіх депортованих повинно бути однією з умов закінчення війни, а сама депортація сприйматися як спланована та системна політика історичного масштабу", — каже Анастасія Марушевська, шеф-редакторка Ukraїner International та співзасновниця PR Army та проєкту Where are our people?

Під час дослідження команда отримала низку наукових рекомендацій, архівних документів, фото й відеоматеріалів, що засвідчують депортаційні процеси радянської доби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: