fbpx
Сьогодні
16:47 03 Тра 2023

Подоляк каже, що Україна не атакувала кремль чи будь-які інші обʼєкти на території росії

Фото: ОПУ

Україна не здійснювала атак на кремль чи будь-які інші обʼєкти на території російської федерації, а заяви росії свідчать про підготовку провокацій з боку рф.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформу.

"Україна не атакувала кремль чи будь-які інші обʼєкти на території російської федерації. Цілі наших Сил оборони – виключно військові обʼєкти на тимчасово окупованих територіях України. Очевидно, що атаки на обʼєкти типу кремля абсолютно не вирішують жодних воєнних завдань та не сприяють підготовці контрнаступальної операції", – сказав він.

Подоляк пояснив, що українська стратегія полягає у знищенні тилових резервів ворога на окупованих територіях, що цілком відповідає міжнародному праву, зокрема Женевським конвенціям, яких Україна дотримується.

"Очевидно також, що одночасні заяви рф про начебто затримання групи диверсантів у Криму і начебто атаки дронів по кремлю прямо вказують, що відбувається підготовка до конкретних провокацій з боку самої рф. Це явна спроба перехопити інформаційну ініціативу, підготувати відповідний інформаційний фон, занурити суспільства, в тому числі українське, в негативні очікування. Зрозуміла стратегія деморалізації, яку рф використовує напередодні відповідних дій українських Збройних сил, а також спроба суттєво зменшити вкрай негативний фон для росії після постійного обстрілу цивільних будинків та цивільних обʼєктів України в останні дні", – наголосив радник глави ОП.

Він переконаний, що наразі кремль, по-перше, відволікає увагу світових ЗМІ від своїх актів тероризму, виправдовуючи в очах власного населення численні воєнні злочини в Україні, а по-друге – намагається шокуючими заявами деморалізувати спільноти перед наступальними діями України.

Як повідомлялося, пресслужба президента росії заявила про нібито відбиття спроби удару безпілотниками по кремлю.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: