fbpx
Сьогодні
Відео 20:43 01 Тра 2023

Наєв відвідав навчання українських бійців з подолання перешкод

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав навчання військових Збройних сил України з подолання перешкод.

Як повідомляє Рубрика, відеорепортаж опублікувала його пресслужба у соцмережі Facebook.

"Зруйновані будівлі, канави з багнюкою і водою, завали, які треба долати, психологічні фактори, а саме, звуки вибухів, сморід від горіння шин. Все це включено у психологічні смуги перешкод, які віднедавна побудовані за ініціативи командувача Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва у всіх без виключення угрупуваннях військ Північної операційної зони", – йдеться у повідомленні.

Як зауважив командувач, додаткові стресові навантаження виробляють у бійців стійкість на полі бою, психологічну готовність до виконання завдань в екстремальних умовах, а кропітка праця та щоденні перемоги над собою зміцнюють військову майстерність. Завдяки щоденним тренуванням зростає сила духу, міцніє воля, загартовується характер.

"Особливу увагу у підготовці ми приділяємо прийняттю командирами сміливих, ініціативних та нестандартних рішень, вибору найбільш доцільного варіанта побудови бойового порядку, організації самостійних дій у відриві від головних сил, стійкого та безперервного управління в складних умовах обстановки", – пояснив він.

Наєв зазначив, що на полігоні вже незабаром у реальному бої військові мають впевнено пересуватися на полі бою із безперервним веденням розвідки противника, долати інженерні загородження та природні перешкоди, вправно вести вогонь, вміти прикривати один одного під час виконання бойового завдання.

"Основною умовою досягнення успіху під час тренувань є дотримання принципу – учити війська тому, що необхідно на війні. Але сучасність змушує нас постійно вдосконалювати існуючі й шукати нові форми, методи й засоби навчання, які б дозволяли в більш короткий термін освоювати способи ведення бойових дій", – додав генерал-лейтенант.

Довідка

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв передав госпіталю Рівного обладнання для проведення операцій у польових умовах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: