fbpx
Сьогодні
21:35 30 Кві 2023

У Туреччині проходить авіавиставка: можна "політати" на "Мрії" та Ан-2

У Стамбулі на міжнародній виставці авіаційної та аерокосмічної техніки Teknofest 2023 державне підприємство "Антонов" демонструє цифрову модель відродження легендарної "Мрії" та пропонує відвідувачам стенда "стати пілотом" легендарних анів – Ан-225 та Ан-2 на симуляторах, розроблених Microsoft.

Про цей проєкт у коментарі Укрінформу сказав в.о.генерального директора ДП "Антонов" Євген Гаврилов.

Стенд ДП Антонов на виставці в Стамбулі

Стенд ДП Антонов на виставці в Стамбулі Фото: Ольга Будник

"Президент України Володимир Зеленський зазначив необхідність відбудови Ан-225 в пам'ять про усіх загиблих льотчиків. Перші кроки в цьому напрямку вже активно здійснюються. Щодо відновлення "Мрії" ми також звертатися у різні корпорації щодо участі у проєкті як партнерів, постачальників комплектуючих, а також для можливого внеску в фінансування відновлення. Компанія Microsoft ініціювала створення продукту Microsoft Flight Simulator на основі Ан-225. Велика робота, яку зробила професійна команда Microsoft Flight Simulator у взаємодії з експертами "Антонов" дозволяє кожному спробувати себе в якості пілота унікального літака, відчути його потужність у своїх руках, здійснити подорож обраним маршрутом на його могутніх крилах", – розповів в.о. гендиректора ДП "Антонов".

Під час виставки Teknofest така можливість є у відвідувачів українського стенду, симулятор користується популярністю серед відвідувачів.

Проєкт відбудови Ан-225 "Мрія" далеко не єдина програма, над якою працює авіаційна промисловість України. Зокрема, Туреччина та Україна співпрацюють у створенні нового типу бойового БПЛА Kizilelma, який оснащено двигунами української розробки.

Керівник ДП "Антонов" подякував усім компаніям та друзям України, які допомагають у протидії російській агресії та спільно з українцями наближають перемогу.

"На цю виставку нас запросило Генеральне консульство України в Стамбулі, надавши площу для експозиції на безкоштовній основі. Переконаний, що участь у таких міжнародних заходах – це можливість продемонструвати і розповісти всьому світові про те, що відбувається в Україні, про нашу боротьбу та шлях до перемоги. Окрім реалізації запланованих заходів, ми відчуваємо тут потужну підтримку та солідарність, відвідувачі нашого стенда з різних країн вітаються часто: "Слава Україні", що безперечно, приємно й надихає", – сказав Гаврилов.

Довідка

У рамках авіаційного та аерокосмічного фестивалю Teknofest 2023, який проходить у Стамбулі, було оголошено кандидатів на політ у космос від Туреччини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: