fbpx
Сьогодні
Відео 11:16 27 Кві 2023

Чарльз ІІІ та його дружина відкрили сцену "Євробачення"

Чарльз ІІІ та його дружина відкрили сцену Євробачення. Фото: Phil Noble/Pool Photo via AP

У середу, 26 квітня, Король Великої Британії Чарльз ІІІ та його дружина Камілла відкрили сцену для пісенного конкурсу "Євробачення-2023", який відбудеться у травні. Монарх заявив, що спостерігатиме за шоу.

Про це пише Reuters, повідомляє Рубрика.

Чарльз III та королева-консорт, коронація яких відбудеться 6 травня, тобто за кілька днів до конкурсу, також зустрілися з представницею Великої Британії на конкурсі Мей Мюллер.

"Ми будемо спостерігати з великим інтересом, підтримуючи вас", — сказав король Мюллер.

Після зворотного відліку Чарльз і Камілла відкрили сцену змагань, натиснувши велику рожеву кнопку, яка запустила освітлення сцени

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Eurovision Song Contest (@eurovision)

Довідка

Український гурт Kalush Orchestra переміг на "Євробаченні-2022", тож наступний пісенний конкурс мав відбутися в Україні. Проте Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що конкурс-2023 пройде у Великій Британії, яка торік посіла друге місце. В Україні «Євробачення» не відбудеться через повномасштабну війну.

Тож 67-й пісенний конкурс "Євробачення" прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 та 11 травня.

Конкурс відбудеться від імені України, тож в України залишається місце у фіналі. Крім того, представники "Суспільного мовлення" співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час "Євробачення-20232". Україну представлятиме гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: