fbpx
Сьогодні
09:19 12 Кві 2023

Євробачення 2023: у Ліверпулі стартував флешмоб на підтримку України - #HelpUkraineSong

English version here

Фото: Телеграм / Tkachenko.UA

У Великобританії на підтримку України в Ліверпулі стартував флешмоб #HelpUkraineSong. Приєднатися до нього можна з будь-якого куточка світу, а закінчиться він в останній день Євробачення – 13 травня.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Міністерства культури та інформаційної політики України та міністра культури Олександра Ткаченка.

Нагадаємо, що слоган цьогорічного музичного конкурсу – "Об'єднані музикою".

Як зазначають, акція солідарності відбудеться за ініціативою креативної компанії Aurora за підтримки Національних музеїв Ліверпуля, War Child, Міністерства культури та інформаційної політики України та Hoshva PR & DGTL.

Євробачення, Ліверпуль

Фото: Сайт Євробачення

 "Національні музеї Ліверпуля пишаються тим, що є головним місцем руху Help Ukraine Song і створюють значущий момент солідарності з Україною", сказав виконавчий директор відділу аудиторії та медіа Національних музеїв Ліверпуля Девід Уотсон.

Повідомляють, що флешмоб ставить собі на меті не тільки виразити свою солідарність з Україною. Він має на меті закликати громадян донатити до фонду War Child. Це єдина спеціалізована благодійна організація для дітей, які постраждали через війну.

"Кожен бажаючий може долучитись до акції, як фізично в останній день "Євробачення" о 12:00 за британським часом (14.00 за київським), так і онлайн заспівавши пісню The Beatles "With A Little Help From My Friends".

Відео зі своєю версією виконання пісні можна завантажити на будь-який канал соцмереж з хештегом #HelpUkraineSong напередодні та в день "Євробачення", пояснив очільник міністерства.

Українські учасники "Євробачення" у минулому та нинішні, а також українська публіка братимуть участь у подіях наживо або онлайн. Цей рух у всьому світі підтримають також провідні музиканти й амбасадори.

Євробачення

Фото: ВВС

Партнерські організації: музеї, художні галереї, театри, бізнес, спортивні та громадські організації, залучають музикантів, художників і танцюристів. Вони також планують організувати флешмоби, до яких зможуть долучитися представники громадськості у знакову суботу, 13 травня 2023 року опівдні.

Нагадаємо, що у Ліверпулі памʼятник Beatles вдягнули у вишиванки.

Пам'ятник вишиванки у Ліверпулі

Фото: ВВС

Попри перемогу українського гурту Kalush у "Євробаченні-2022", Велика Британія цього року приймає пісенний конкурс від імені України через розвʼязану Росією війну.

Статую Beatles у Ліверпулі одягли в традиційний український одяг для зйомок BBC, присвячених цьогорічному "Євробаченню".

Фігури Пола Маккартні, Джорджа Гаррісона, Рінго Старра та Джона Леннона тепер вбрані у білі вишиванки та будуть показані у висвітленні заходу наступного місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: