fbpx
Сьогодні
10:05 26 Кві 2023

"З Бахмутом у серці": у Кривому Розі працює хаб для переселенців з донецького міста - навіщо це рішення

English version here

Фото: Суспільне Дніпро

У Кривому Розі відкрили центр підтримки "З Бахмутом у серці" для переселенців з донецького міста, яке мужньо уже понад 9 місяців захищають українські захисники від російських агресорів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Суспільне.

У чому проблема?

Сотні українців, які мали свої затишні домівки у Бахмуті та втратили їх, вимушені були тікати від ворожих обстрілів у інші області країни. Російська армія застосовує у місті тактику "випаленої землі", тобто знищує всю інфраструктуру.

Олена народилась і жила в Бахмуті. До Кривого Рогу разом зі своєю родиною приїхала в листопаді минулого року. Жінка говорить, що з рідного міста виїхали тоді, коли вже неможливо було там жити через постійні обстріли російської армії.

"Перший приліт у нас був після мого дня народження, 24-го вересня. Вбило нашого улюбленого собаку, рознесло половину двору. Ми переїхали у підвал. Жили до листопада.

Три місяці проживали у підвалі. Був приліт у нас, пряме влучання у підвал. Ми бачили фото, як бульдозер пройшов. Там нічого вже немає, жити нам нема де", – каже переселенка з Бахмута Олена.

Яке рішення?

Сотні донеччан знайшли прихисток у Кривому Розі. Саме тут відкрили центр підтримки "З Бахмутом у серці" для переселенців з багатостраждального донецького міста.

Через знайомих Олена дізналась про центр підтримки "З Бахмутом у серці." Зареєструвалась, аби отримувати допомогу.

Це вже восьмий такий осередок в Україні.

Як це працює?

Хаб відкрили в березні в одній з місцевих бібліотек.

Тут видають гуманітарну допомогу та проводять різноманітні заходи для дітей, в тому числі й освітні. На цей час в хабі зареєструвалось 940 переселенців, з них 250 дітей.

Кривий Ріг, хаб для переселенців з Бахмуту

Фото: Суспільне Дніпро

"Бібліотека велика, приміщень у нас багато. Ще такий важливий фактор був, що поряд є місце для укриття, станція швидкісного трамвая. І тому, розглянувши всі ці "за" і "проти", вирішили, що тут зручне і безпечне місце", пояснює завідувачка дитячої бібліотеки Наталя Степура.

Кривий Ріг, хаб для переселенців з Бахмуту

Фото: Суспільне Дніпро

Також нещодавно тут запрацював й освітній осередок для школярів. Кожне заняття відвідує близько п`ятнадцяти дітей.

"Наша мета – це надання допомоги бахмутянам: як гуманітарної, так і психологічної, юридичної. Більшість питань було направлено на те, щоб об`єднати наших бахмутян і надати підтримку в інших куточках України.

Вони приходять на різні заходи сюди. Зустрічаються, а навіть і не знали, що тут проживають їхні сусіди. Тут і обнімаються, і цілуються", – розповіла керівниця хабу "Кривий Ріг. З Бахмутом у серці" Марина Погорєлова.

Зареєструватись у центрі підтримки та отримувати допомогу можна через телеграм- канал "Кривий Ріг. З Бахмутом у серці".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: