fbpx
Сьогодні
14:25 25 Кві 2023

Наєв: противник збільшив застосування керованих авіабомб, бо має в авіації перевагу

Фото: AP

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що російська армія збільшила кількість застосувань на війні з Україною керованих авіаційних бомб – це модернізовані радянські фугасні авіабомби (ФАБ).

Як пише Рубрика, про це розповів Сергій Наєв в інтерв'ю Укрінформу.

Наєв підкреслив, що "в умовах міжнародних санкцій росія значно обмежена у виробництві нового озброєння, потребує додаткового часу і ресурсів для налагодження імпортозаміщення дефіцитної елементної бази. Однак противник адаптується під умови існуючих реалій та намагається використовувати запаси радянських часів".

За його словами, "збільшилась кількість застосувань ворогом керованих авіаційних бомб – модернізованих радянських ФАБ. Це яскравий приклад того, як противник використовує перевагу в авіації, адже застосовує ці бомби без входження в зону дій нашого ППО. Крім цього, дії бомбардувальної авіації прикривають винищувачі типу Су-30 та Су-35, бортове озброєння яких дозволяє виявляти та знищувати наші літаки-перехоплювачі ще до наближення на відстань пуску ракет "повітря-повітря".

Крім того, за останні шість місяців росіяни поновили застосування зенітних керованих ракет ЗРК С-300 по наземних об'єктах. На думку Наєва, "постачання від країн-партнерів сучасних літаків змінить ситуацію".

Довідка

Як раніше повідомлялось, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що для протидії російській авіації, яка скидає модернізовані фугасні авіабомби поза зоною ураження української ППО, потрібні літаки F-16, а також комплекси Patriot і SAMP/T.

За його словами, російські загарбники застосовують керовані авіабомби по всій лінії фронту в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: