fbpx
Сьогодні
19:41 23 Кві 2023

Обіцяні союзниками системи ППО вже у дорозі до своїх майбутніх позицій, – Ігнат

Передана західними партнерами система протиповітряної оборони Patriot уже заступила на бойове чергування в Україні та захищає наше небо від ворожих ракет, в тому числі балістичних та авіації, інші системи ППО – ще у дорозі.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Один з дивізіонів вже заступив кілька днів тому, працює… Інші ті (системи ППО – ред.), що нам обіцяли, вже у дорозі до своїх майбутніх позицій. Сподіваємося, що вже будуть якісь результати й проти рашистских літаків зокрема", – сказав Ігнат

Він нагадав про те, що командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук вже перевірив бойові позиції ЗРК Patriot на одному з напрямків та подякував зенітникам, які завершили навчання значно раніше від запланованих термінів.

Ігнат також вкотре зазначив, що росія використовує для атак на Україну до 40 своїх, білоруських й кримських летовищ.

"Війна у нас же точиться в основному на східному напрямку та південніше, йдеться про Запорізьку, Херсонську, Миколаївську області, також були нещодавно зафіксовані удари по Чернігівській та Сумській областях. Зрештою, це відбувається постійно. Близько 20 літаків з цих летовищ знаходяться у повітряному просторі у світлу пору доби", – додав речник.

Як повідомлялося, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат раніше наголошував на тому, що отримані від міжнародних партнерів зенітно-ракетні комплекси Patriot суттєво посилять протиповітряну оборону України і дозволять тримати російські літаки подалі від кордону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: