fbpx
Сьогодні
PR 20:08 25 Кві 2023

Криптовалюта та світовий бізнес: хто вже почав використовувати токени для розрахунку

Технологія бокчейн давно перестала сприйматися у світі як експериментальний проєкт. Завдяки високій швидкості проведення транзакцій та безпеці процесу все більше світових компаній переходить на її використання. 

Оскільки величезна кількість потенційних покупців вкладають фіатні кошти в криптовалюти, курс біткоїна для світових компаній стає не менш актуальним, ніж вартість долара або грама золота. Вже сьогодні низка бізнес-проєктів пропонує своїм клієнтам оплачувати товари за допомогою битка та інших криптовалют.

Які компанії пропонують товари та послуги за криптовалюту

Якщо в перші роки після створення криптовалюти до цифрових грошей ставилися з побоюванням, а розрахунок ними був проблематичний, то сьогодні величезні компанії та цілі концерни переходять на використання крипти. Зокрема:

  • Microsoft;
  • Subway;
  • Overstock;
  • Expedia;
  • AirBaltic;
  • PayPal;
  • KFC.

Світовий лідер у сфері виробництва комп'ютерної техніки Microsoft почав приймати оплату у токенах ще у 2014 році. Компанія кілька разів поверталася до стадії заперечення криптовалюти, але постійно доходила до прийняття цифрових грошей.

Один із головних гравців у сфері фастфуду Susway робить досить багато для розвитку цифрових транзакцій. Вони не просто готові продати знамениті сендвічі за крипту, а й надають знижку 15%. Щоправда, пообідати за токени можуть відвідувачі Subway лише у деяких країнах.

Інтернет-магазин Overstock продає свої товари за цифрові монети майже 10 років. Спочатку платіжним засобом виступали лише біткоїни, але вже сьогодні покупці можуть розплатитися й іншими криптовалютами. На порталі Expedia можна сплатити цифровими грошима за проживання в готелі або купити квитки на різні види транспорту. Примітно, що на сервіс заходять фіатні гроші, що викликає деякі незручності. Користувачі не можуть скасувати броню, тому що компанія не переводить кошти назад в цифрову валюту.

На сайті латвійської авіакомпанії AirBaltic ви зможете оплатити рейс за допомогою біткоїну, витративши на це мінімум часу. Світовий лідер у галузі платіжних систем PayPal надав користувачам можливість відкрити криптовалютний гаманець, який має ті ж можливості, що й фіатні рахунки сервісу.

Намагається не відставати від Subway також KFC. Компанія часто проводить акції, дозволяючи клієнтам у Канаді придбати баскет із гострими крилами за крипту. З кожним роком акційні можливості розширюються, що дозволяє сподіватися – скоро за токени можна буде купити будь-яку позицію з меню.

Які справи в Україні?

Кількість українських інвесторів та трейдерів на криптобіржах зростає у геометричній прогресії. Немає нічого дивного, що власники цифрових монет хочуть оплачувати свої покупки. Таку можливість надає платіжний сервіс Binance Pay, застосунок якого можна встановити в смартфон. Оплата здійснюється безконтактно у точках, що під'єдналися до системи.

Уже сьогодні повністю або частково можна сплатити за товари та послуги таких українських компаній, як Фокстрот, Stylus, Varus, «Техн Їжак» і WOG. З легалізацією криптовалюти все більше великих гравців українського бізнесу переходять на такі формати розрахунку, що свідчить про добрі перспективи як для ринку загалом, так і для інвесторів зокрема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: