fbpx
Сьогодні
10:26 24 Кві 2023

Український розвідник подолав 42 км на протезі під час Лондонського марафону

English version here

Український розвідник Роман Кашпур, який втратив ногу на фронті, пробіг на протезі 42 км під час Лондонського марафону. Військовий під час забігу збирав гроші на допомогу пораненим бійцям.

На своїй сторінці у фейсбуці він розповів, що за весь час забігу не зупинявся жодного разу.

Лише на 39-ому кілометрі дозволив собі пройтися два кілометри.

"Ходьба відновила кровообіг, дихання стало частішим, а енергетичні гелі та тоніки повернули все на свої місця і останні два кілометри, я хоч і накульгуючи, але здолав….порада: не зупиняйтесь, біжіть, йдіть, але не зупиняйтесь…", — розповів марафонець.

43-ій Лондонський Марафон відбувся у Великій Британії 23 квітня. До забігу Роман готувався три місяці по 2 години на день.

Роман Кашпур поділився, що під час забігу у моменти, коли було особливо важко, згадував про побратимів — загиблих та живих, а також думав, що б йому сказав Валерій Залужний, якби той вирішив здатися.

Роман подолав 42 км марафону, щоб надихнути інших захисників, які втратили кінцівки, не здаватися. Також військовий додає, що планує і далі брати участь у забігах. Каже: «Справжній хардкорний Марафон ще попереду».

Роман втратив ногу поблизу Марʼянки у 2019 році, коли наступив на міну. На початку повномасштабного вторгнення Роман разом з сім'єю перебував на Харківщині. Евакуював рідних із небезпечного району на Вінниччину, а сам, попри травму, пішов на фронт. Через пів року Роман повернувся додому і почав волонтерити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: