fbpx
Сьогодні
17:43 24 Кві 2023

У Офісі Президента відреагували на статтю про нібито підготовку Україною ударів по столиці рф 24 лютого

Фото: ОПУ

Як написало американське видання The Washington Post, глава ГУР Кирило Буданов наказав одному зі своїх офіцерів "готуватися до масованих ударів з використанням всього, що є у ГУР". Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк спростував інформацію нібито про те, що 24 лютого 2023 року – в річницю повномасштабного російського вторгнення, Україна готувала масовані удари по москві.

Про це Михайло Подоляк написав у Twitter, повідомляє Рубрика.

"Вчергове бачимо дивну медіа/сенсацію… "На річницю війни Україна планувала завдати удари по Москві всім, що в неї є, але партнери відмовили", – конспірологічно повідомляють поважні американські ЗМІ. Звісно, без деталей та без логіки. І тому одразу одне просте питання. А навіщо нам потрібно було б це робити? Щоб що? Яке завдання вирішила б така одноразова акція? Змінила перебіг війни? Змусила б росіян втікати? Скасувала б потребу у зброї?", – зауважив Подоляк.

Радник керівника Офісу Президента пояснив, що такі публікації з обовʼязковим посиланням на "анонімні джерела" виконують лише одну катастрофічну функцію – "формують суспільну думку в західних столицях, ніби Україна є нерозумною, інфантильною та імпульсивною країною, якій дорослим людям небезпечно довіряти серйозну зброю".

"Свідомо чи несвідомо це робиться – інше питання. Але це не змінює суті: Україна взагалі інакше все бачить. Ми підходимо до війни із залізною математичною логікою: нам потрібні далекобійні ракети для знищення російської логістики на окупованих територіях та різні види авіації для захисту неба і знищення російських фортифікаційних споруд. Це є головними складовими успішних контрнаступальних операцій та мінімізації втрат. Може, годі грати у відмовки та підкилимну realpolitik, поки йде війна та гинуть люди?", – резюмував Подоляк.

Довідка

Нагадаємо, заступник редактора The Guardian Саймон Тісдалл у своїй статті написав, що Україну підштовхуватимуть до "компромісу" з росію після контрнаступу ЗСУ.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: