fbpx
Сьогодні
20:05 22 Кві 2023

Застосунок TikTok почав видаляти відео з дезінформацією про зміни клімату

Нові правила, що набули чинності 21 квітня, які забороняють відео з дезінформацією про зміну клімату запровадив китайський застосунок TikTok.

Про це пише Engadget.

У виданні зазначили, що користувач, який шукатиме інформацію про зміни клімату, побачить "авторитетну інформацію", яку китайський додаток вирішив використовувати в партнерстві з ООН.

У TikTok заявили, що більше не розміщатимуть контент, який "підриває усталений науковий консенсус" щодо кліматичної кризи.

Крім того, TikTok додав нові правила, що стосуються штучного інтелекту, який створює контент. Усі такі медіафайли на платформі відтепер матимуть відповідний тег, наприклад, "штучний", "підроблений" або "змінений".

Нагадаємо, що у 2022 році дослідники NewsGuard опублікували звіт про дезінформацію. Вони виявили, що TikTok містить неправдиві твердження, зокрема про зміни клімату та пандемію COVID-19.

Крім того, дезінформація була особливо поширена під час президентських виборів у США. Зрештою TikTok видалив понад 300 тисяч відео, повʼязаних з виборами, і понад 50 тисяч відео з дезінформацією про COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: