fbpx
Сьогодні
17:56 22 Кві 2023

Відтепер російські літаки будуть якомога далі від кордону України через системи Patriot, – Повітряні сили

English version here

Фото: defence-ua.com

Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які Україна отримала напередодні від міжнародних партнерів, суттєво посилили протиповітряну оборону країни та дозволили тримати російські літаки якомога далі від кордону.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"Відтепер на певних напрямках, де противник застосує свої Су-35 для скидання авіабомб, ми стали сильнішими. Принаймні російські літаки триматимуться дещо далі від нашого кордону.

Зауважу, що повністю питання можна розв'язати із прибуттям до нас літаків типу F-16. Останні зможуть оперативно реагувати на дії окупантів та бути там, де треба", – наголосив полковник.

Ігнат додав, що за понад рік широкомасштабного вторгнення росії в Україну численні атаки російських дронів та ракет дещо виснажили українську ППО, тому треба її підсилювати.

Нагадаємо, що в Україну прибули системи протиповітряної оборони Patriot від Сполучених Штатів Америки, Нідерландів та Німеччини.

Напередодні керівник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив, що ще 65 українців військових завершили навчання на зенітно-ракетних комплексах Patriot.

Як писала Рубрика, одну з пускових установок ЗРК Patriot показав Командувач Повітряних Сил ЗСУ Олещук. Мова йде про таку, яка вже несе бойове чергування на території України.

Довідка

Як писала Рубрика, 21 квітня відбулася одинадцята зустріч союзників України з оборони у форматі "Рамштайн" в Німеччині.

За підсумками якого було оголошено, що учасники "Рамштайну" передали Україні понад 230 танків, понад 1550 одиниць бронетехніки та інше обладнання.

Зі слів Резнікова, на цей момент головною потребою України є системи протиповітряної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: