fbpx
Сьогодні
21:29 02 Кві 2023

Суд у москві призупинив роботу школи, де вчаться діти дипломатів Британії, Канади і США

Фото: З відкритих джерел

Тушинський суд москви ухвалив рішення на 90 днів призупинити роботу Англо-американської школи, де навчаються дипломати кількох західних країн, визнавши керівництво установи винним в адміністративному порушенні вимог щодо ведення загальноосвітньої діяльності в росії. 

Як пише Рубрика, про це пише російське видання РБК.

Англо-американську школу в москві визнали винною в порушенні вимог до ведення загальноосвітньої діяльності в росії – "провадження діяльності, не пов'язаної з отриманням прибутку, без спеціального дозволу або ліцензії", та "діяльності з грубим порушенням вимог та умов, передбачених ліцензією".

Призупинення діяльності на 90 діб – найсуворіше покарання, яке передбачене перерахованими порушеннями, зазначає РБК.

Захист школи в суді вказував на відсутність складу правопорушення, а її директор Магомед Баширов говорив, що школою "вжито заходів, спрямованих на виконання ліцензійних вимог".

Англо-американська школа була заснована в Москві у 1949 році. У ній навчаються близько 1200 дітей із понад 60 країн, навчання ведеться англійською мовою. У школу ходять зокрема діти дипломатів із Великої Британії, Канади та Сполучених Штатів.

У 2019 році МЗС рф відмовило у візах 30 викладачам Англо-американської школи. Дипломати заявили, що вчителі направлялися до росії як співробітники посольства з дипломатичними паспортами, хоча навчальний заклад працює як комерційне підприємство. Тоді після телефонної розмови володимира путіна та Дональда Трампа викладачам видали візи.

Довідка

Минулого року міністерство освіти і науки Грузії заявило, що School Club Georgia – приватна російська школа, відкрита в Тбілісі і Батумі, – не отримувала авторизації та не має права здійснювати загальноосвітню діяльність у Грузії. Адже авторизація є обов'язковою як для державних, так і для приватних навчальних закладів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: