fbpx
Сьогодні
09:56 20 Кві 2023

Поїздка лідера рф на окуповані території говорить про зміну організації російських військ в Україні, - розвідка Британії

Фото: Сайт кремля

Поїздка диктатора країни-агресорки володимира путіна на українські окуповані території показала, що початкова організація російських сил в Україні змінилась, ймовірно, через великі втрати.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 20 квітня.

Як нагадують британські аналітики, 18 квітня 2023 року, Кремль випустив пресреліз про візит президента путіна на окуповану росією південну територію України. У пресрелізі мова йде про те, що російський президент відвідав "Дніпровське угруповання військ".

У розвідці наголошують, що це одна з перших згадок про існування Дніпровської групи військ. Росія використовує термін "група військ" у специфічному сенсі, вказуючи на велике, спеціально організоване оперативне формування, зазначили у звіті.

На початку вторгнення російські війська були організовані в групи військ, кожна з яких була приписана до свого військового округу в росії, на кшталт, Західна і Центральна групи військ.

Існування очевидно нової Дніпровської групи військ свідчить про те, що первісна організація сил зазнала змін. Ймовірно, через великі втрати, підкреслюють британські розвідники.

Місія Дніпровської групи військ, ймовірно, полягає у захисті південного сектора окупованої зони, і особливо південно-західного флангу, який нині обмежений річкою Дніпро, повідомляють у британській розвідці.

У Білому домі вважають, що візит російського президента володимира путіна на окуповану територію України означає, що він усвідомлює не найкращий стан справ росії.

Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте заявила, що візитом путіна на окуповані території України пропаганда намагається порівняти його з українським лідером Володимиром Зеленським.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: