fbpx
Сьогодні
Фото 17:22 16 Кві 2023

У Запоріжжі через нічну атаку росіян пошкоджені чотири багатоповерхівки, а поблизу міста церква

English version here

Фото: t.me/kurtievofficial

На Запоріжжя унаслідок нічної атаки російських загарбників пошкоджено чотири багатоповерхівки.

Про це в Телеграмі повідомляє в.о міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, пише Рубрика.

Сьогодні вночі, 16 квітня російські війська обстріляли Запорізьку область.

"Цієї ночі під час ворожого ракетного обстрілу міста вибуховою хвилею було пошкоджено 4 багатоповерхових будинки – в них повилітали квартирні та підʼїздні шибки", – йдеться у дописі.

З самого ранку комунальники Муніципальної аварійної служби "Запоріжремсервісу" приступили до ліквідації наслідків ворожої атаки. На цей час фахівці вже виконали усі роботи та закрили усі вибиті вікна (до яких мали доступ) плитами OSB. Усі ремонтні матеріали були використані з міського резерву.

За даними голови Запорізької ОВА Юрія Малашка, ворог за добу підступно наніс 101 удар по селах та містечках Запорізької області.

"Руйнувань зазнали цивільні об'єкти у Степногірську, Оріхові, Гуляйполі, Залізничному та ще у 15 населених пунктах", – розповів він.

Крім того, у Комишувасі постраждав склад з паливними брикетами, на щастя, навесні в них нагальної потреби немає.

"Ще одна ракета влучила біля місцевої церкви. Вибуховою хвилею пошкоджено будівлі та житлові будинки навколо. Двоє жителів постраждали: чоловіку на місці надали допомогу, а жінку госпіталізовано до лікарні", – додав очільник регіону.

У Запоріжжі вночі, на щастя, ніхто не постраждав. Ворог поцілив двома ракетами в зелену зону в одному з районів міста: пошкоджено припарковані автівки, комунікації та споруди.

"Ще дві ракети влучили у відкриту територію поруч з готельно-розважальним комплексом, житлові будинки поруч також отримали незначні пошкодження", – констатував Малашко.

Довідка

Також 16 квітня окупанти обстріляли храм Архистратига Божого Михайла Запорізької області. Церкву зруйновано.

зруйнували церкву під Запоріжжям

Фото: ДСНС

"В ніч на 16 квітня – Велике Воскресіння Христа, російська армія завдала ракетного удару по Запорізькому району. На цих кадрах – зруйнована ворожою ракетою церква у населеному пункті передмістя Запоріжжя", – йдеться в повідомленні ДСНС.

За даними hromadske.radio, російська армія вдарила по храму Архистратига Божого Михайла. Так, ракета впала близько до будівлі церкви й фактично повністю її зруйнувала.

"У той час жодних людей в приміщенні не було. Сама будівля зазнала великих руйнувань", – пише видання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: