fbpx
Сьогодні
16:43 16 Кві 2023

Кадиров дуже образився на своїх вояк-чеченців, які потрапили в український полон

Фото: ТАСС

Глава Чечні Рамзан Кадиров звинуватив своїх "кадирівців" за те, що вони потрапили в український полон і не поїхав до них на зустріч після обміну полоненими, оскільки вважає, що "нема жодних причин опинитися в полоні".

Про це Кадиров написав у Telegram, повідомляє Рубрика.

"У Грозний повернулися з українського полону п'ятеро чеченських бійців.

Журналісти поцікавилися у мене, що я думаю з цього приводу. Я вважаю, що у чеченського воїна не повинно бути жодних причин опинитися в полоні.

Виправдання можуть бути різні, але хай там що, воїн повинен довести, що у нього не було іншого виходу. І довести це потрібно, повернувшись на передову.

Тому я не зустрівся з тими, хто повернувся. Це питання честі не тільки окремо взятого бійця, а й питання честі всього підрозділу, всього полку, в якому бійці служать. Нехай доведуть, що вони не уникали бою, не боялися зустрітися з ворогом і не шукали можливості скласти зброю і врятуватися від куль.

Звісно, полон – не злочин. Я все розумію. І ми раді, що бійці залишилися живі. За годину до свого полону вони зв'язувалися по рації і повідомляли про те, що в них закінчуються боєприпаси. Але кожен воїн повинен не просто безладно стріляти, а обмірковувати кожен постріл, берегти кожен патрон. Усвідомлюю, що в цьому є і моя провина, що вони виявилися недостатньо підготовленими до такої ситуації і не до кінця розуміли, що боєць повинен планувати свій боєкомплект", – йдеться у повідомленні.

З українського полону в Грозний повернулося п'ять "кадирівців" Фото: Главком

За словами Кадирова, тепер у вояків "є шанс довести собі, товаришам, командиру і всій країні, що це був вимушений крок".

Довідка

Україна з росією провели великий Великодній обмін полоненими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: