fbpx
Сьогодні
18:11 15 Кві 2023

Зеленський провів телефонну розмову з Макроном: говорили про візит французького лідера до Китаю та ситуацію на фронті

English version here

Президент України Володимир Зеленський півтори години говорив з Макроном телефоном: мова йшла про візит французького Глави до Китаю та ситуацію на фронті.

Про це повідомляє Телеграм-канал українського лідера.

"Провів майже півторагодинну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Висловив вдячність за засудження жахливої, нелюдської страти українського воїна російськими воєнними злочинцями", наголосив Глава держави у повідомленні.

Президент України зазначив, що обговорив підсумки нещодавнього візиту Макрона до Китаю і розповів про ситуацію на фронті та подальші наміри зі звільнення всіх українських територій.

"Також обговорили підготовку до Вільнюського саміту НАТО в липні цього року та його очікувані результати, зокрема щодо необхідності отримання Україною дієвих гарантій безпеки ще до моменту вступу нашої країни до Альянсу. Окремо приділили увагу реалізації української формули миру", додав Зеленський.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що країна не продаватиме зброю сторонам, залученим до війни в Україні. А також регулюватиме експорт товарів подвійного цивільного та військового призначення.

Відмітимо, що таємні документи Пентагона, які потрапили в публічний простір, свідчать, що Китай схвалив постачання росії певної летальної зброї попри попередження західних країн.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: