fbpx
Сьогодні
22:52 12 Кві 2023

Зеленський заявив, що довга історія безкарності росії повинна припинитися

Президент України Володимир Зеленський закликав світ посприяти тому, щоби покласти край довгій історії безкарності росіян за їхні звірства, які вони продовжують чинити в Україні.

Про це він заявив під час круглого столу в середу, організованого МВФ і Світовим банком у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Україна переможе у цій війні – це лише питання часу, коли російській агресії настане кінець", – наголосив глава Української держави.

Він нагадав про появу нових кадрів звірячої жорстокості сил рф, де росіяни обезголовлюють полонених українців.

"Щоразу, коли вони роблять щось подібне, відчуваєш шок, наче вперше, тож смерть, яку приносять росіяни, не повинна стати звичайною справою. Довга історія російської безкарності повинна нарешті припинитися", – наголосив Президент України.

Він закликав присутніх на круглому столі міжнародних представників ушанувати пам'ять закатованих і загиблих українців.

Президент України наголосив, що російська агресія в Україні також переслідує за мету руйнування цивільної інфраструктури, і вже зараз знищені тисячі й тисячі об'єктів. У цьому зв'язку він подякував партнерам за допомогу, яку вони виділяють на відновлення та реконструкцію України.

Водночас, він закликав докласти більше зусиль, щоби забезпечити реконструкцію в Україні за рахунок конфіскації російських активів.

"росія повинна сплатити повну ціну за свою агресію", – підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, в інтернеті з'явилися два відео страти українських захисників.

За інформацією CNN, перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте "вагнерівцями" і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поряд із пошкодженим військовим автомобілем. На російських акаунтах стверджується, що відео зняте поблизу Бахмута.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: