fbpx
Сьогодні
14:01 12 Кві 2023

Законопроєкт про скасування евакуації авто, що порушують правила паркування, підтримали до кінця воєнного стану

Фото: Ілюстративне

Перший комітет підтримав законопроєкт про скасування, до кінця воєнного стану, евакуації автомобілів, що порушують правила паркування.

Про це пише Рубрика з посиланням на законопроєкт.

Автор законопроєкту Володимир Крейденко каже, що водії під час повітряних тривог змушені залишати автомобілі з порушенням правил, щоб вчасно сховатися в укриття. За статистикою, яка згадується в пояснювальній записці, за рік дії воєнного стану в Україні через повномасштабне військове вторгнення ррф кількість випадків тимчасового затримання транспортних засобів зросла.

"Часто такі затримання відбуваються навіть без законних підстав", – запевняє автор законопроєкту.

Попри підтримку одного комітету, експертна комісія ВР заявила, що законопроєкт може створити додаткові загрози.

"Може скластися ситуація, за якої життя і здоров'я, недоторканність майна, зручності однієї особи (водія-правопорушника) будуть забезпечуватися за рахунок створення загроз для життя, здоров'я й безпеки необмеженого кола осіб, які також мають потреби в евакуації, пошуках укриття тощо", – ідеться в експертному висновку.

Таку ж думку підтримує й ініціатива 2Пасажири Києва".

"Хай стоять тролейбуси і трамваї, які не можуть проїхати через неправильно припарковане авто. І таке авто після прийняття законопроєкту інспектор із паркування евакуювати не зможе", – кажуть в ініціативі.

Довідка

У Києві діє безкоштовне паркування на муніципальних майданчиках, яке тимчасово ввели 4 квітня. Причина, за інформацією "Суспільного", несвоєчасне підписання договору для проведення платежів від керівництва "Київпастрансу". У КМДА зазначають, що паркування тимчасово зробили безоплатним через "завершення юридичних процедур, повʼязаних з оновленням договорів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: