fbpx
Сьогодні
20:56 12 Кві 2023

Україна в ООН: Головування росії у Радбезі на тлі страти військового виглядає вкрай цинічним

Одночасне головування росії у Раді безпеки ООН та жорстока страта російськими військовими українського військовополоненого суттєво знижує авторитет ООН.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у Постійному представництві України при ООН.

"На тлі обурливого злочину, головування російської федерації у Раді Безпеки ООН виглядає вкрай цинічним та шкодить авторитету та можливостям цього органу", – йдеться у поширеній заяві.

Дипломати наголосили, що "держава, визнана агресором Генеральною асамблеєю ООН, держава, яка продовжує чинити злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності не повинна очолювати орган ООН, наділений ключовою відповідальністю за підтримку міжнародного миру й безпеки". "Ми покладаємося на тверду та рішучу позицію членів ООН у засудженні російських воєнних злочинів та вказуванні на несумісність дій та рф та поняття "миролюбна держава" у значенні 4 статті Статуту ООН", – заявили в українській місії при ООН.

У заяві зазначається, що "росія свідомо реалізує свою політику тортур, фізичного насильства, нелюдського поводження, умисного заподіяння тяжких страждань, тяжких тілесних ушкоджень та умисного вбивства полонених військовослужбовців і цивільних осіб в Україні".

"Цей шокуючий інцидент лише зміцнив нашу рішучість притягнути до відповідальності усіх причетних до вчинення в Україні жахливих злочинів, у тому числі найвище керівництво рф та безпосередніх виконавців", – підсумували дипломати.

Як повідомлялося, в інтернеті з'явилися два відео страти українських захисників.

За інформацією CNN, перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте "вагнерівцями" і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поряд із пошкодженим військовим автомобілем. На російських акаунтах стверджується, що відео зняте поблизу Бахмута.

Друге відео, яке з'явилося у Твіттері і навмисно сильно розмите, імовірно, було записане влітку, з огляду на рослинність у кадрі. На ньому російський боєць із ножем обезголовлює українського військового, який, судячи з голосу на відео, ймовірно, був живий на початку розправи.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео, на якому російські загарбники відрізають голову українському полоненому.

Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які скоїли цей злочин.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: