fbpx
Сьогодні
09:35 12 Кві 2023

Остін: Сполучені Штати "перевернуть кожен камінь", шукаючи джерело витоку документів

Сполучені Штати будуть розслідувати нещодавній витік секретних документів, поки не знайдуть особу чи групу осіб, що мали можливість та намір оприлюднити секретну інформацію.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє The Guardian.

"Ми продовжимо розслідування і перевернемо кожен камінь, поки не знайдемо джерело витоку і його масштаби", наголосив Остін.

У виданні зазначають, що слідчі працюють над тим, щоб визначити, яка особа або група могла мати можливість і мотивацію оприлюднити розвідувальні звіти.

Адже ці витоки можуть стати найбільш руйнівним витоком урядової інформації США з часів публікації тисяч документів на сайті WikiLeaks у 2013 році.

Мілансі Гарріс, заступник заступника міністра оборони з питань розвідки та безпеки, очолює перевірку Пентагону з метою оцінки потенційного впливу витоку документів.

Деякі з найбільш чутливих злитих в мережу відомостей нібито стосуються військових можливостей і недоліків України. А в одному з документів згадується невелика кількість західних військ спеціального призначення в країні.

Там зазначалося, що у лютому-березні цього року в Україні перебували 50 бійців сил спеціального призначення з Великої Британії.

В оприлюдненому документі, який датований 23 березня, мова йшла про те, що найбільший контингент спецпризначенців в Україні має Велика Британія (50 осіб). За нею йдуть Латвія (17), Франція (15), США (14) і Нідерланди (1).

У документі не вказано, де конкретно вони перебували і які завдання могли виконувати.

Своєю чергою Міністерство юстиції США відкрило кримінальне розслідування за фактом розголошення документів.

Як повідомляли раніше, розслідування витоку може тривати місяці.

Міністерство оборони Великої Британії раніше попередило про "серйозний рівень неточності" у злитих у мережу ймовірно секретних документах США, що стосуються у тому числі війни в Україні.

Державний департамент США стверджує, що інцидент із публікацією секретних документів американського Міністерства оборони не вплине на підтримку України в її війні з росією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: