fbpx
Сьогодні
08:34 12 Кві 2023

Сполучені Штати вкрай серйозно ставляться до витоку секретних документів, - міністр оборони США

Міністерство оборони США дуже серйозно ставиться до витоку секретних документів та продовжує розслідування резонансної події, допоки не знайде причини витоку інформації на загал. У Пентагоні з цього приводу проводяться щоденні наради.

Про це очільник Пентагону заявив на сьогоднішній пресконференції.

"Я не можу зараз багато чого розповісти, поки йде розслідування Міністерства юстиції, але ми ставимося до цього витоку дуже серйозно. Ми продовжимо розслідування і обшукаємо буквально все, поки не знайдемо джерело витоку і не визначимо його масштаби. Ми проводимо щоденні наради в Пентагоні, пов'язані з даним інцидентом", – зауважив Ллойд Остін.

Зі свого боку, Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Штати в останні дні обговорювали із союзниками витік секретної інформації.

"Ми контактуємо на високому рівні з союзниками та партнерами і запевняємо їх, що США намагаються зберігати секрети і що ми вірні своїм союзницьким зобов'язанням", – сказав він.

Держсекретар США також повідомив, що 11 квітня розмовляв з главою МЗС України Дмитром Кулебою, запевнивши його, що США й надалі активно підтримуватимуть Україну у війні з РФ.

Як зазначалося напередодні, Пентагон вивчає, як витік впливає на національну безпеку США, а міністерство юстиції починає кримінальне розслідування щодо того, хто міг стояти за "зливом".

Довідка

Телеканал CNN з посиланням на трьох неназваних посадовців США повідомив, що розслідування витоку секретних документів Пентагону, у тому числі розвідданих про війну в Україні, може тривати місяці.

Американські високопосадовці намагаються заспокоїти розчарованих і збентежених союзників з Європи, Близького Сходу і Києва після витоку секретної інформації, написало Politico з посиланням на чотири джерела.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: