fbpx
Сьогодні
14:43 12 Кві 2023

Екорішення: у Вінниці планують побудувати підприємство з переробки макулатури

English version here

Фото: Фейсбук / Сергій Моргунов

Підприємство з переробки макулатури на пульпу, яка потім використовується у виробництві гофри, картону та інших матеріалів, інвестори планують збудувати у Вінниці.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Рубрика.

У чому проблема?

За останні 20 років витрати паперу збільшилися більш ніж на 25%. Річне споживання офісного паперу вимагає вирубки 768 млн дерев.

Обсяг вирубки лісу в кілька разів перевищує обсяг його природного відновлення. Один співробітник "виробляє" близько 160 кг паперових відходів в рік. 45% паперових документів викидають протягом 24-х годин після їх створення.

Асоціація з питань управління інформації та зображень стверджує, що для виробництва лише однієї тонни паперу використовують 17 дерев, 26 тисяч літрів води, 4000 кВт електроенергії й 240 літрів палива. Гази, які виділяються при виробництві паперу, згубно впливають на навколишнє середовище і посилюють парниковий ефект.

Яке рішення?

Як повідомив Укрінформу заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, мова йде про будівництво підприємства з переробки макулатури на паперову масу – пульпу. Вона потім використовується при виробництві гофри, картону та інших матеріалів.

Як це працює?

"У Вінниці з'явиться ще одне підприємство целюлозно-паперової промисловості. Тут перероблятимуть макулатуру на паперову масу, з якої роблять картонну тару.

Інвестори планують збудувати завод у промисловій зоні на вулиці Енергетичній", – написав Моргунов.

Виконком міськради вже ухвалив рішення про видачу містобудівних умов на зведення заводу.

На цей час відомо, що площа промислової будівлі становитиме понад 11,5 тис. квадратних метрів.

У разі реалізації проєкту тут планують працевлаштовувати вінничан та вимушених переселенців.

Посадовець додав, що можливість освоєння цього інвестиційного майданчика з'явилася після будівництва нової дороги на вулиці Гонти та Енергетичній, яка дала поштовх діловій активності у цьому районі міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: