fbpx
Сьогодні
19:44 09 Кві 2023

ЗСУ: росіяни перекидають підрозділи регулярних військ до Бахмута через зниження потенціалу "вагнерівців"

Потенціал ПВК "Вагнер" знижується, тому противник кидає в бій за Бахмут підрозділи своїх регулярних військ, зокрема десантників.

Про це в етері телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Він зазначив, що поки що росіяни мають суттєву перевагу в артилерії на напрямках, де вони зосереджують свої головні удари. До цього вони використовували піхотні групи, намагаючись знайти слабкі місця в обороні українців.

За словами речника, найагресивнішим угрупованням у російських силах є «вагнерівці», які мотивовані тим, що не можуть повертатися назад. А втім, ця приватна військова компанія зазнає великих втрат, тому росіяни змушені залучати до Бахмута регулярні війська, зокрема десантників і мотострілків.

"Це вимушений їхній захід. Це якраз системні й дуже величезні втрати, фактично в районі сотні або більше за сотню щодоби, якщо рахувати лише вбитих", — сказав речник ЗСУ.

Він нагадав, що у "вагнерівців" також почалися проблеми з вербуванням засуджених. Тож це найагресивніше угруповання російських сил свій потенціал почало втрачати.

Череватий також розповів, що українських військових у Бахмуті продовжують забезпечувати всім необхідним, попри підрив росіянами мосту в напрямку сусіднього села Хромове. Речник стверджує, що зараз українські логісти та інженери намагаються робити все можливе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: