fbpx
Сьогодні
23:02 09 Кві 2023

Туреччина анонсувала, що 11 квітня запускає перший супутник спостереження власного виробництва

Фото: Getty Images

11 квітня Туреччина запустить у космос свій перший супутник спостереження з високою роздільною здатністю власного виробництва. На орбіту його виведе ракета SpaceX.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив у Twitter, пише Рубрика.

"Ми продовжимо брати участь у глобальних космічних перегонах завдяки нашим людським ресурсам, можливостям, які ми надаємо, і технологіям, які ми розробили", — написав він.

Як пише інформаційне агенство Anadolu, супутник IMECE розроблений інженерами Науково-дослідного інституту космічних технологій Туреччини TÜBİTAK.

Передбачається, що він має зменшити залежність Туреччини від іноземних супутникових технологій, адже зможе знімати зображення з усього світу без географічних обмежень. Загалом він охоплюватиме територію протяжністю 1000 км і завширшки 16,73 км за один раз і завантажуватиме зображення на наземну станцію зі швидкістю 320 мегабайт за секунду. Знімки планують використовувати в цивільній та оборонній сфері.

IMECE виведе на орбіту ракета Space X із військово-повітряної бази у Ванденберзі, штат Каліфорнія, США. Туди супутник переправили після землетрусу в районі Кахраманмараш.

Запуск почнеться зі зворотним відліком о 09:50 за київським часом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: