fbpx
Сьогодні
10:35 08 Кві 2023

В ОК "Південь" розповіла про ситуацію на півдні країни: складна, але контрольована

На півдні країни ворог продовжує завдавати авіаційних ударів по цивільних, ситуація залишається стабільно складною.

Про це інформує речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ситуація на півдні України залишається стабільно складною, але контролюється Силами оборони попри те, що ворог продовжує авіаудари", наголосила спікер ОК "Південь".

Гуменюк повідомила, що вчора ввечері загарбники знову атакували Херсонську область керованими авіабомбами. Агресори били по сільськогосподарських угіддях і промисловості.

"Минула доба характеризувалася якраз атаками, зокрема і повітряними з використанням дронів, з яких, проводячи розвідку, ворог також скидає ВОГи. РФ активно б'є безпосередньо по критичній інфраструктурі, медичних об'єктах", – розповіла речниця Сил оборони півдня.

Гуменюк зазначила, що російські війська, нехтуючи правилами та нормами міжнародного гуманітарного права, продовжують тероризм.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу, на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької області росіяни готують евакуацію місцевого населення до Криму.

Також повідомляли, що російські окупанти облаштовують на півдні нові рубежі оборони якомога далі від лінії фронту.

Нагадаємо, що минулої доби, 7 квітня, українські Сили оборони успішно відбили понад 60 атак окупаційних військ на 4 напрямках.

Окрім того, авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Також, захисники поблизу Мар'їнки знищили російський штурмовик Су-25. За минулу добу ворог ще втратив 7 БпЛА, з них: 3 – типу "Орлан", 3 – "Ланцет" та 1 – "Мерлін".

Своєю чергою підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 1 пункт управління,
  • 2 райони зосередження живої сили,
  • знищили склад боєприпасів ворога.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 177 700 вояк, лише за минулу добу понад 500 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: