fbpx
Сьогодні
09:49 08 Кві 2023

В ISW припускають, що оприлюдення документів США оголило страх росіян перед українським контрнаступом

English version here

В інформаційному просторі рф зберігається страх перед майбутнім українським контрнаступом, оскільки російські прихильники війни з занепокоєнням відреагувал на викладені у соцмережах секретні документи США та НАТО про підготовку ЗСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд Інституту вивчення війни (ISW).

Нагадаємо, як зазначають The New York Times, аналітики заявили, що в інтернет могли потрапити понад 100 документів.

Частина секретних документів, які, ймовірно, деталізують секрети американської національної безпеки щодо України, Близького Сходу і Китаю знову з'явилася у соціальних мережах.

Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували цю подію та заявили:

"Незалежно від правдивості витоку документів реакція російських воєнкорів на статтю в New York Times підкреслює страх перед можливими українськими контрнаступами, що пронизує російський провійськовий інформаційний простір.

Стаття NYT оголила значну точку невралгії в російському інфопросторі, а реакція на документи свідчить про те, що російські блогери все частіше переглядають обґрунтованість власних оцінок і спекуляцій щодо потенційних українських контрнаступів, а також свою здатність прогнозувати операції українських військ".

Фахівці ISW зауважили, що кілька відомих російських блогерів заперечили достовірність документів. Вони припустили, що це є дезінформацією, яка має на меті збити з пантелику і ввести в оману російське військове командування.

В інституті також звернули увагу на повідомлення аналітика Bellingcat Аріка Толера про те, що документи циркулювали в інтернеті ще 4 березня. Однак чомусь потрапили в провідні західні ЗМІ лише через місяць.

Довідка

Напередодні NYT повідомило, що у Twitter і Telegram з'явилися засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО з розбудови української армії перед запланованим контрнаступом.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк назвав "злиті" матеріали "фотошопом" і пожартував про деградацію російської розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: