fbpx
Сьогодні
16:52 05 Кві 2023

Укрнафта має намір пробурити мінімум три нові свердловини протягом 2023 року

English version here

ПАТ "Укрнафта" планує протягом 2023 року пробурити мінімум три нові свердловини, а також забурки бокових стовбурів ще на трьох свердловинах.

Про це повідомив директор компанії Сергій Корецький, передає пресслужба ПАТ.

"У планах на цей рік – буріння трьох нових свердловин, а також забурки бокових стовбурів ще на трьох свердловинах… Це базовий план з буріння, той мінімум, який ми ставимо собі. Будуть неглибокі свердловини 1 100 – 2 200 м. Більш того, ми плануємо провести сейсміку і за результатами, можливо, пробуримо ще одну свердловину", – зазначив він.

Корецький уточнив, що бурити компанія планує власними верстатами типу "Уралмаш 3Д-76" та ZJ-40, які є застарілими, але мають задовільний робочий стан і дозволяють проводити буріння на невеликі глибини.

Також на поточний рік "Укрнафта" запланувала провести 14 операцій ГРП (гідророзрив пласта) і ще три операції на нагнітальних свердловинах.

"З початку року вже провели дві операції ГРП, в тому числі – на нагнітальній свердловині з застосуванням унікальної технології Fly Ash Frac з використанням виносної золи, це відходи роботи українських ТЕС. Така технологія дозволяє щонайменше втричі здешевити вартість операції порівняно з використанням традиційних пропантів", – додав очільник ПАТ.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: