fbpx
Сьогодні
10:06 05 Кві 2023

Президент України прибув до Польщі

Фото: президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда (president.gov.ua)

Сьогодні, 5 квітня, президент Володимир Зеленський вже приїхав у Польщу. Він незабаром зустрінеться із польським колегою Анджеєм Дудою.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на польський RMF FM.

У Зеленського підтвердили, що президент вже прибув до Польщі.

"Так, президент у Польщі, він разом з першою леді розпочав свій офіційний візит", – сказав прес-секретар президента Сергій Никифоров.

За його словами, глава держави зустрінеться:

  • з президентом та прем'єром Польщі,
  • представниками бізнесу,
  • парламентарями,
  • мерами прикордонних міст,
  • рятувальниками,
  • волонтерами.

У Дуди також підтвердили приїзд Зеленського.

"Президент Володимир Зеленський уже перетнув кордон з Польщею. Об 11 годині український лідер має прибути до президентського палацу, де відбудеться офіційне вітання", – повідомив керівник Офісу міжнародної політики президента країни Марцін Пшидач.

"Президент України Володимир Зеленський вже перебуває в Польщі. Сьогодні український лідер буде розмовляти віч-на-віч з президентом Анджеєм Дудою", – передає кореспондент радіостанції.

Вказано, що об 11:00 за місцевим часом президент Анджей Дуда офіційно привітає Зеленського в президентському палаці, де розпочнеться марафон політичних консультацій: між главами держав, делегаціями, а також міністрами в рамках міжурядових консультацій.

Довідка

Як писала Рубрика, сьогодні президент Володимир Зеленський здійснить свій перший офіційний візит в Польщу від початку повномасштабної війни. Хоча він вже бував за цей період у країні транзитом під час міжнародних поїздок, але це не мало статусу офіційного візиту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: