fbpx
Сьогодні
09:09 05 Кві 2023

Зеленський з офіційним візитом приїхав до Польщі: що планується

Фото: Офіс Президента

5 квітня до Польщі приїхав Президент України Володимир Зеленський з офіційним візитом, що є третім його виїздом за кордон з початку російської агресії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Президент України Володимир Зеленський станом на ранок 5 квітня вже перебував у Польщі у рамках свого візиту до країни.

Про те, що український лідер уже прибув до сусідньої країни, повідомив кореспондент RMF FM.

Варто зауважити, що це перший випадок за час повномасштабної війни, коли про візит українського президента повідомили заздалегідь.

Лідери двох країн проведуть переговори у президентському палаці, після того, як гостей офіційно привітає польський президент Анджей Дуда та його дружина, пояснили у канцелярії польського президента.

Перемовини стосуватимуться "усього спектру польсько-українських відносин, починаючи з безпекової політики", розповів Керівник бюро міжнародної політики при канцелярії президента Марчин Пшидач, якого цитує PAP. З його слів, планують підіймати й історичні питання.

О 18:00 заплановано спільний виступ Анджея Дуди й Володимира Зеленського.

У канцелярії президента Польщі запевнили, що усі служби належним чином підготовлені до організації такого візиту і він має бути безпечним.

Відмітимо, що це перший офіційний візит Зеленського до Варшави за час повномасштабної війни. Окрім того, президенти України і Польщі двічі перетиналися "у робочому режимі" в Жешуві – у грудні 2022-го і в лютому 2023 року.

Досі за час повномасштабної війни президент України лише двічі виїздив за кордон: для візиту до Вашингтона та однією поїздкою до Лондона, Парижа і Брюсселя.

Своєю чергою Анджей Дуда за час повномасштабної війни приїздив в Україну чотири рази.

З них перший – у квітні 2022 року з балтійськими колегами. А востаннє – у січні 2023 року на саміт "Люблінського трикутника" у Львові.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: