fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:37 03 Кві 2023

Лікарі "Охматдиту" подарували захисникам України приціли й прилад нічного бачення: кошти зібрали на ярмарку

English version here

Лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" віддячили захисникам України, подарувавши їм приціли та прилад нічного бачення. Сучасне устаткування придбали за кошти, які зібрали під час ярмарку під гаслом "Масниця іде – перемогу несе".

Акція збіглася з річницею початку повномасштабного вторгнення в Україну, керівництво медзакладу мало на меті зробити корисне для держави і воїнів, а також підтримати моральний дух у лікарні, об'єднати всіх лікарів і працівників заради перемоги. Про це повідомив відділ зв'язків із громадськістю Командування Об'єднаних сил ЗСУ.

"Це був ярмарок-продаж, до якого готувалися дуже ретельно. Вийшло справжнє свято і для лікарів, і для персоналу, і для маленьких пацієнтів та їхніх батьків. Було весело й цікаво. Відповідна комісія зробила підрахунок коштів і визначила переможців. Усього зібрали понад 100 тисяч гривень. Потім звернулися до військових із пропозицією придбати за отримані кошти те, що найбільш потрібно", – розповів гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір.

Лікарі

Обладнання було передане командувачу Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанту Сергію Наєву, який подякував медикам і персоналу дитячої лікарні за надану допомогу. Він наголосив, що всі прилади перепадуть у військові підрозділи, які виконують завдання на кордоні з РФ.

"Ми їх обов'язково будемо використовувати задля захисту наших воїнів і нашої перемоги", – запевнив Наєв.

Зазначається, що нині особлива категорія хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні в Охматдиті, – це діти, які отримали поранення внаслідок військової агресії РФ проти України.

Командування ОС тривалий час опікується маленькими пацієнтами лікарні: організовує святкові театральні та циркові вистави, інтерактивні розвивальні ігри і, звісно ж, дарує солодощі.

Медзаклад уже неодноразово отримував від військових допомогу в обладнанні лікувальних палат та реабілітаційного центру, а також важливе медичне обладнання.

Нещодавно військовослужбовці теж завітали в Охматдит не з порожніми руками: кожна дитина отримала солодкий подарунок, а ті, кому солодощі вживати не бажано, – іграшку або книжку.

Підтримку заходу надав ПрАТ "Дніпропетровський комбінат харчових концентратів" (торгова марка "Золоте зерно") та БО БФ "Захистити майбутнє".

"Ми з подарунками передаємо дітям частину наших мрій. Щоб усі, хто тут лікується, обов'язково одужали, щоб діти жили повноцінним життям і щоб на них чекало тільки світле майбутнє. Ми робимо все, щоб дитинство було справжнім", – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: